• Почетна > Саопштења и најаве > Саопштења > Кнежевић: Очекује се рекордна година у туризму
 • Кнежевић: Очекује се рекордна година у туризму

  Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Мирослав Кнежевић изјавио је данас да ће, ако се трендови раста наставе, 2017. година бити рекордна у српском туризму.

  Кнежевић је на седмој конференцији “Туристичко тржиште Југоисточне Европе – СЕЕТ 2017″, нагласио да су резултати у првих седам месеци ове године изнад очекивања, као и да је посебно велики раст туриста са далеких тржишта.

  “Ове године је било 65 одсто више туриста са далеких тржишта, чему је свакако допринело укидање виза за Кину, промоција Србије, као и директан лет Пекинг-Београд. Укинуте су визе за Индију и Иран, па очекујемо прилив туриста и са тих тржишта”, рекао је Кнежевић на отварању конференције.

  Он је додао да су овакве конференције важне за повезивање региона, и да је поред размене искуства потребно и конкретно сарађивати.

  “Оно чему треба да тежимо јесте већа сарадња на регионалном нивоу, што боља промоција и повезивање. Ово је прилика и да договоримо конкретне пројекте и сарадње”, рекао је Кнежевић.

  На конференцији “Туристичко тржиште Југоисточне Европе – СЕЕТ 2017″ учествују ресорни министри из БИХ, Републике Српске и Црне Горе, као и представници академске и пословне заједнице.