Формиран министарски тим за решавање Агрокора

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је након састанка у вези са пословањем Агрокора, да Србија стоји боље него остале земље у региону због посебног правног статуса које има Меркатор С у односу на Агрокор. ,,Имамо сличне проблеме, а тражимо заједничка решења“, рекао је министар.

Како је нагласио, овај састанак није уперен против било кога, а заједничке активности су у циљу стабилизације ситуације у целиом региону.

Формиран министарски тим за решавање Агрокора

Он је рекао да се очекује да нова управа Агрокора на равноправан начин третира све добављаче како оне у Хрватској, тако и ван ње.,,Очекује се да нови управитељ Агрокора именује независне стручњаке за успешно реструктурирање фирми у саставу концерна”, иyјавио је он.

,,Пратимо оно што се дешава у Хрватској и изражавамо спремност да разговарамо са представницима хрватске владе. Очекујемо да се криза реши, без штете за ћерке фирме“, рекао је Љајић.

Он је додао да тренутно не постоји потеба за доношењем закона лекс сперцијалис јер је закон довољно јасан.
,,Имамо довољно јасан закон да спречимо излив финансијских средстава из Србије“, рекао је Љајић.

Како је речено свака од земаља ће спроводити контролу финансијских и робних токова компанија везаних за Агрокор, а у складу са законима који важе у Србији, БиХ, Црној Гори и Словенији.

Због ситуације у Агрокору формиран је министарски тим који ће бити у свакодневној комуникацији у циљу размене информација и предузимања заједничких активности на очувању радних места, интереса добављача и стабилног пословања фирми и састава Агрокора у свакој од појединачних земаља.

На састанку је изражена спремност за разговоре са представницима Владе Хравтске у циљу изналажења заједничких решења за стабилизацију пословања целог Агрокор концерна.