Небојша Васиљевић

Дипломирао и магистрирао рачунарство на Математичком факултету Универзитета у Београду.

Иза себе има дугогодишње искуство на пословима у вези са информационо-комуникационим технологијама на универзитету, у медијима, невладином сектору, привреди и државној управи.

До 2004. је био запослен као асистент на Катедри за рачунарство Математичког факултета Универзитета у Београду, где је у једном периоду био и заменик шефа Рачунарске лабораторије факултета. До постављења на положај помоћника министра 2007. године, био је запослен као директор развоја у предузећу Inbox.

Поред тога, сарађивао је са OpenNet-ом, Интернет одељењем Радија Б92, где је био водећи системски администратор, а затим и шеф OpenNet-a. Био је и саветник за информационе технологије председника Станком Холдинг компаније. У Центру за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) координирао је паралелно бројање гласова и био је члан Управног одбора ЦеСИД-а. Био је и координатор Радне групе за информациони систем у Министарству за социјална питања. Дуго година је као стални сарадник писао за  часопис PC.

Аутор је више научних и стручних чланака.

Добитник је више међународно признатих награда из области математике и физике, међу којима је и бронзана медаља на Математичкој олимијади на Куби, 1987. године. Такође, добитник је и Октобарске награде Београда за постигнуте резултате у математици.

Говори енглески језик.