Pojačana ekonomska aktivnost između Srbije i Turske doprineće bržem razvoju regiona

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa predsednikom Parlamenta Republike Turske Džemilom Čičekom, sa kojim je razgovarao o unapređenju sveukupnih političkih i ekonomskih odnosa između dve zemlje.

Potpredsednik Vlade Ljajić i predsednik turskog parlamenta Čiček saglasili su se tokom razgovora da je dobra ekonomska saradnja glavni pokretač partnerstava u drugim oblastima, kao i da obostrano postoji volja za povećanjem obima robne razmene, za koju postoji veliki potencijal na tršištima Srbije i Turska.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić ukazao je na na značaj stranih direktnih investicija za razvoj ekonomije u našoj zemlji, dodavši da je Srbija najpovoljnija destinacija u regionu za ulagače iz Turske, uzimajući u obzir podsticaje koje država daje za otvaranje novih radnih mesta, kao i poreske olakšice za sve investitore.

Predsednik parlamenta Čiček potvrdio je spremnost turskih investitora za dolazak u Srbiju, naglasivši da pojačana ekonomska aktivnost između dve države može doprineti bržem razvoju čitavog regiona.