Ministar otvorio Super Vero u Beogradu

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić prisustvovao je otvaranju maloprodajnog objekta grčkog trgovinskog lanca Veropulos u beogradskoj opštini Voždovac u koji je investirano 1,2 miliona evra.

Ministar je istakao da će otvaranje supermarketa biti najveća dobit za kupce, jer ovakve investicije znače još bolju ponudu i pristupačnije cene dostupne najvećem broju potrošača.

Ljajić je poručio da će Srbija i dalje raditi na liberalizaciji tržišta i stvaranju povoljnog ambijenta za dolazak drugih trgovinskih lanaca, pojednostavljivanje procedura i dobijanje dozvola.

On je rekao da se raduje otvaranju svakog radnog mesta u Srbiji, ukazavši na značaj 50 miliona evra investicija koje je grčki Veropulos investirao u proteklih 10 godina od kada posluje u našoj zemlji.

Ljajić je naglasio da je to značajno za našu poljoprivredu i prehrambrenu industriju, jer će rafove trgovina puniti i domaći proizvodi ne samo u Srbiji, već i u zemljama u kojima Veropulos ima svoje objekta.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija podsetio je da u trgovinskim lancima u Srbiji zaposleno 24.000 radnika.

Ambasador Grčke u Srbiji Stoidis Dimostenis naglasio je da je ulaganje Veropulosa u Srbiju dokaz poverenja koja kompanija ima u Srbiju i zakonske regulative.

„To je doprinos i srpskoj ekonomiji, s obzirom da se otvaraju i nova radna mesta“, naglasio je Dimostenis.

Generalni direktor kompanije Veropulos Vasilis Kakagiotis je istakao da ta kompanija proslavlja desetu godinu poslovanja u Srbiji i otvara još jedan market, što pokazuje istrajnost kada je reč o realizaciji novih investicija i otvaranju novih radnih mesta, pa i u vreme krize.

„Od početka nastojimo da ponudimo vrhunski kvalitet robe i usluge na zadovoljstvo velikog broja potrošača, čije je poverenje naš najveći podsticaj u poslovanju svih ovih godina“, poručio je Kakagiotis.

Predsednik opštine Voždovac Dragan Vukanić ukazao je na dobre i bratske odnose Srbije i Grčke i u vreme krize, uz napomenu da je prava potvrda takvih veza dve zemlje i današnje otvaranje još jednog maloprodajnog objekta Veropulosa na Voždovcu.

 

Supermarket u kome je posao dobilo 60 radnika je peti u Beogradu i drugi na Voždovcu, a prostire se na površini 1.400 kvadratnih metara i u ponudi ima oko 25.000 proizvoda.